ETEN & DRINKEN

Culinair Achterhoek, het wordt niet zomaar gezegd. In alle jaargetijden is er op culinair gebied genoeg te beleven.

Culinair Achterhoek, het wordt niet zomaar gezegd. Op culinair gebied heeft de Achterhoek veel te bieden. Zo staan het najaar en de winter in het teken van Wild eten in de Achterhoek. Menigeen brengt dan een bezoek aan de streek om in één van de geselecteerde restaurants te genieten van de speciale wildgerechten. Maar ook in andere jaargetijden is er op culinair gebied genoeg te “beleven” in de Achterhoek. Zo staat het voorjaar in het teken van de asperges. Geteeld in eigen streek en met liefde bereidt in veel Achterhoekse restaurants. We zetten een aantal restaurants en eetcafés voor u op een rijtje.

Eten & Drinken

Bakker Vorden

Culinaire tradities bij restaurant Bakker. Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van eigen jachtvelden; in het restaurant serveren zij seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart. Daarnaast voeren zij een afwisselende lunch- en dinerkaart, uiteraard met mooie, […]

READ MORE
Eten & Drinken

Dinercafé de Naober

De gastvrijheid op het platteland was vroeger enorm groot. Als men onderweg was, kon men overal terecht en tegen etenstijd aanschikken. Dat gold ook voor het rondreizende volk, zoals kooplui, scharenslijpers en zo meer. Maar niet alleen vroeger, ook tegenwoordig is gastvrijheid zeer belangrijk. Wij hopen dan ook dat u het gevoel heeft welkom te zijn […]

READ MORE
Eten & Drinken

Heeren van Wolfersveen

De Heeren van Wolfersveen is een sfeervol restaurant waar u terecht kunt voor een lekker kopje koffie, een smakelijke lunch of een ouderwets lekkere maaltijd. Geopend van donderdag t/m zondag. Het menselijk lichaam is een heel slim en ingenieus bedacht samenspel van heel veel organen en stofjes. Voeding, uw persoonlijke smaak en onze creaties komen […]

READ MORE
Eten & Drinken

Grandbistro de Rotonde

Bistro de Rotonde is een (familie) vriendelijk restaurant in het hart van Vorden. We beschikken over een mooi groot en zeer zonnig terras.’s Morgens geniet u van de heerlijkste kop koffie & thee met een huisgemaakt taartje. Tussen de middag hebben wij een ruim assortiment aan broodjes, tosti’s, frisse salades en soepen. In de namiddag […]

READ MORE
Eten & Drinken

Eetcafé Jansen & Jansen

Richard en Marco Jansen (vader & zoon) heten je van harte welkom bij Jansen&Jansen. Na veel dromen en denken hebben we het gedurfd…….we gaan het gewoon weer doen! 7 jaar geleden hebben wij afscheid genomen van ons Eetcafé De Groes in Zelhem. Beiden zijn wij onze eigen koers gaan varen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…. In […]

READ MORE
Eten & Drinken

Restaurant de Duif

Sinds 1 juni 2016 Heeft Willem Paul Bakker voormalig Café Mentink overgenomen. In de mooie landelijke omgeving tussen Ruurlo en Groenlo ligt Café Restaurant de Duif. Naast een plek waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch of diner, is Café Restaurant de Duif ook een onderdeel van Schietbaan het Ruurlose Broek.  Vanaf 12.00 uur is de keuken geopend […]

READ MORE
Eten & Drinken

Eetcafé de Veldhoek

De plek voor lekker eten en genieten bij uitstek. De veldhoek ligt in het hartje van de achterhoek tussen de plaatsen Zelhem, Ruurlo en Hengelo gld. Er lopen talloze mooie wandel-, en fietsroutes rondom ons eetcafé. U kunt op ons gezellige terras een kopje koffie met iets lekkers nuttigen of een hapje eten. In ons […]

READ MORE
Eten & Drinken

De Heikamp

Wat ooit begon in een piepklein keukentje, is uitgegroeid tot een prachtig restaurant. Van het eigen graan worden heerlijke pannenkoeken gebakken die al heel wat jaren goed in de smaak vallen tijdens landelijke smaaktesten. Wat is er nou lekkerder dan een heerlijke pannenkoek na alle nieuwe ontdekkingen rondom De Heikamp? Kom ze eens proeven, en […]

READ MORE
Eten & Drinken

Keuken van Hackfort

Begin maart 2017 heropenden ‘Keuken van Hackfort’ met trots de brasserie. Zij streven ernaar om zo veel mogelijk met producten van het landgoed te gaan werken. De vrijwilligers van Natuurmonumenten zijn hard aan het werk in de prachtige moestuin, zodat Keuken van Hackfort hun producten in het menu kunnen tonen. Tevens proberen zij zo veel […]

READ MORE
Eten & Drinken

De Smoks Eeterij

Schuif gezellig aan in de eeterij & tapperij in het centrum van Zelhem, gelegen aan wandelroute het Pieterpad. Geniet op het gezellige terras van een heerlijk kopje koffie of een drankje. De kleine en grote menukaart bieden ruime keus voor kleine of grote trek. Natuurlijk kunt u ook binnen in onze sfeervolle eeterij genieten van de heerlijke gerechten. Kijk […]

READ MORE
Eten & Drinken

Eetcafé de Groes

Al sinds jaar en dag is Eetcafé de Groes het bruisende middelpunt van Zelhem. Met onze gevarieerde menukaarten zorgen wij ervoor dat elke gast van een optimale beleving van gastvrijheid kan genieten. Ons gezellige terras biedt een uitstekend zicht op het dorpsleven in de Achterhoek. Sinds medio oktober 2015 hebben wij onze zaal omgebouwd tot Proeflokaal de Groes. […]

READ MORE
Eten & Drinken

De Bronckhorst

Bij Distilleerderij de Bronckhorst geloven we in eerlijke en ambachtelijke processen. En dát proeft u terug in onze huisgemaakte distillaten: whisky, brandy, jenever, gin, eau-de-vie, grappa…  Onze distillaten zitten vol liefde, toewijding en ingrediënten uit de Achterhoek. Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel: wij werken met en voor de natuur. Bovendien distilleren […]

READ MORE
Eten & Drinken

Pizzeria Attraverso

Op 28 mei 2017 opende ATTRAVERSO tegenover eetcafé De Groes in een voormalig bankgebouw haar deuren. De naam  “Attraverso” geeft dit eigenlijk al aan. Namelijk: een pizzeria en gelateria aan de overkant. Geen doorsnee pizza’s, maar  ‘echte Napolitaanse’ uit een houtoven. Door ijs gemaakt door La Toscana en Poretti bier wordt er alleen Italiaanse topkwaliteit op […]

READ MORE
Eten & Drinken

Chocolaterie Magdalena

Vanuit het chocolade-atelier in Vierakker/Wichmond worden vele soorten bonbons met de hand gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen en niet van conserveringsmiddelen. Dit komt de smaak van de bonbons ten goede en is daarom niet te vergelijken met de verschillende soorten chocolade die in de supermarkten verkrijgbaar zijn. De passie voor chocolade is […]

READ MORE